понедељак, децембар 17, 2007

Inspirisana životom

Šta se u stvari tu dogadja? Koliko energije postoji u našim grudima? Ja volim svet oko sebe i volim ples oko sebe i plešem, plešem, plešem.

Imala sam ruke pune cveća. Bile su crvene. Imale sam oči pune suza. Bile su crvene.
Hoćemo li voleti ili plakati – ko će to znati.
Sutra će sa sobom doneti odgovor…


I mi ćemo znati da odgovor i nije i jeste naš odgovor – da sve što pleše sa nama pleše čudnim nekim ritmom. Mi zaželimo i dobijemo šta zaželimo. Mi izgovorimo i izgovoreno se materijalizuje. Kraj našim mislima ne postoji. Kraj tebe je u meni.

Potpuno spremna za ljubav, osecam te u grudima i u stomaku. Zrela jabuka spremna da padne sa drveta – čeka samo na pravi trenutak.

Pravi trenutak tebe je u meni. Pravi trenutak mene je u tebi. Ding, dong – samo jedan tren – i svesni smo da smo živi. Ding dong – vreme prolazi i samo životom samim mi ga možemo zaustaviti.

Oči su plave i crne. Usne su pune poljubaca. Da li ću znati da je izlaz na sledećoj stanici. Da li me brine da nema budućnosti niti odjeka. Nečujem zvuke, ne vidim kraj.

Kanjon se približava i udaljuje svakim mojim korakom. I mogla bih da propadnem i mogla bih da propadanjem naučim da letim. I mogla bih da se odbacim – daleko u zrak. Da uhvatim granu i da je prodrmam. Da je iznad glave zavrtim i svojom da je napravim – kada bih samo znala da li je ispred mene put ili provalija. Hoću li leteti? Hoću li te doseći? Hoću li tvoja biti Bože – potpuno…

U jednom trenu oči su se otvorile. U jednom trenu sve je bilo jasno i zivot se pretvorio u igraliste. Fudbaleri su uzeli loptu i krenuli u napad. Odbrana je pažljivo pokrila drugu polovinu terena – i igrali su da bi igrali ne da bi pobedili – ali su igrali sa žarom, sa strašću, sa pobedom u rukama. Oba tima. Oba tima su nosila pobedu u rukama. I bilo je teško, jako teško navijati. Oni su se i mrzeli i voleli. Oni su se napijali jedni drugima. Oni su se zanosili sopstvenim pobedama i patili u sopstvenim porazima. I nije bilo nikoga ko je mogao da im nagovesti rezultat. I bilo je teško predvideti pobednika. I oni igraju i danas, svuda, okolo, uporno - igru bez kraja na stadionu života.

Puno je energije u nama. Nevidjeno puno energije i samo Bog može svu tu energiju da izruči, odradi, prenese. 

Inpirisana životom čekam da se u Njega utopim. Svakim danom samo je jedno bitno – da ti i ja postojimo.

Нема коментара: